media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Vitesse krijgt adviezen Chelsea over nieuwe hoofdtrainer

Vitesse krijgt adviezen Chelsea over nieuwe hoofdtrainer

Niet alleen in Arnhem maar ook in Londen breken ze momenteel het hoofd over de opvolging van trainer Fred Rutten. Vitesse werkt intensief samen met grootmacht Chelsea en heeft al verschillende keren advies ingewonnen over een potentiële nieuwe hoofdtrainer.

Zo spreekt Chelsea-scout Piet de Visser met beide partijen. 'Chelsea heeft mij om een advies gevraagd en ik zit binnenkort met voorzitter Merab Jordania om tafel. Er vindt momenteel al overleg plaats tussen Vitesse en Chelsea, net zoals dat gebeurde toen Fred Rutten werd aangesteld. Destijds heb ik aangegeven dat Rutten spelers beter zou maken en dat heeft hij ook gedaan', zegt De Visser in gesprek met Voetbal International.

'Chelsea wilde deze zomer ook niet dat Rutten zou vertrekken, alleen had Fred moeite met de organisatie', vervolgt De Visser. 'Jammer. Nu kijken we verder. Er is naar mijn advies gevraagd en ik heb twee namen doorgegeven. Namen van Hollandse trainers, mannen die bewezen hebben jeugdspelers beter te maken. Nee, ik kan in dit stadium geen namen geven. Ik denk wel dat de club mijn adviezen opvolgt.'

De Visser wil niet bevestigen of Peter Bosz (foto) een van die twee kandidaten is. De 49-jarige trainer geldt al weken als een van de belangrijkste kanshebbers, maar hoorde tot op heden niets uit Arnhem. Bosz: 'Ik ben op de berichtgeving in een bepaalde krant gewezen, maar ikzelf heb niks gehoord.' (Stef de Bont)

Laatste nieuws