Vitesse kiest voor hybride veld: 'Dit is revolutionair'

Reacties

Vitesse voetbalt met ingang van volgend seizoen op een hybride veld. De huidige en vaak bekritiseerde ondergrond in Gelredome maakt plaats voor een natuurgrasmat die wordt versterkt met sprieten kunstgras. Het was een belangrijke wens van trainer Peter Bosz.

Vitesse kiest voor hybride veld: 'Dit is revolutionair'

'Dit is revolutionair', laat algemeen directeur Joost de Wit weten tegenover Voetbal International. 'Er wordt XtraGrass neergelegd, een hybride veld. Dat betekent dat onze nieuwe mat voor tien procent uit kunstgrasvezels zal bestaan. Dat moet het natuurgras gaan versterken. Het blijft perfect glad en egaal, iets wat heel belangrijk is voor onze speelstijl. Het is een ontwikkeling die we meer gaan zien in Europa. Wij willen graag op natuurgras voetballen, maar dan wel op een mat die een heel seizoen goed blijft.'

Trainer Peter Bosz klaagde eerder dit seizoen over de staat van de Arnhemse ondergrond. Met deze hybride mat, die vijftien jaar moet blijven liggen, zou Vitesse direct een van de beste velden van Nederland krijgen. Op het trainingscomplex van Papendal wordt eenzelfde mat neergelegd, evenals een hoogwaardige kunstgrasmat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.