Vitesse kent mét Tannane en Bazoer valse start van voorbereiding

Vitesse is de voorbereiding op een nieuw seizoen begonnen met een 1-3 nederlaag tegen AEK Athene. Alois Oroz was verantwoordelijk voor de eerste Arnhemse goal van het nieuwe voetbaljaar.

Vitesse heeft een sterk seizoen achter de rug en Thomas Letsch hoopt op het succes van de vierde plaats te kunnen doorbouwen. Sterspelers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane hebben (nog) geen transfer gemaakt en deden woensdag allebei een helft mee. De Zwitserse nieuwkomers Julian von Moos en Toni Domgjoni vierden na rust hun officieuze debuut.

Op het moment dat de nieuwkomers het veld opkwamen, stond Vitesse al op een achterstand. AEK nam na een ruim kwartier de leiding via Michalis Bakakis, die uit een afvallende bal de 0-1 binnenschoot. Het antwoord van Vitesse kwam van Oroz: hij kopte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Niet lang hierna herstelde AEK zijn voorsprong echter alweer, via Christos Almpanis.

In het tweede bedrijf was de wedstrijd redelijk in evenwicht, al kreeg AEK wel meer kansen. Dat leverde acht minuten voor tijd ook een derde Griekse treffer op: na geklungel in de opbouw bij Vitesse tikte Theodosis Macheras uit een lage voorzet de 1-3 binnen.

Vitesse hervat de oefencampagne aankomende vrijdag, wanneer de ploeg van Letsch het opneemt tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb. De Arnhemmers hebben voor de maand juli nu zes oefenwedstrijden gepland staan en hopen vervolgens klaar te zijn voor de wedstrijden in de derde voorronde van de Conference League. Vitesse moet op 5 en 12 augustus aan de bak.