Vitesse kan tegen Utrecht dramatische reeks evenaren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor Vitesse - FC Utrecht, het eerste duel van de laatste speelronde voor de interlandonderbreking.

Vitesse kan tegen Utrecht dramatische reeks evenaren
Speelronde: 4
Aftrap: vrijdag 26 augustus, 20.00 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Vitesse kent met zes punten uit drie wedstrijden een degelijke seizoenstart. Alleen het duel met ADO Den Haag ging met 1-2 verloren. FC Utrecht bivakkeert met slechts één puntje in de onderste regionen.

• Afgaande op de ontmoetingen in het verleden is Vitesse de favoriet. De Arnhemmers wonnen in Eredivisie-verband 22 keer in eigen huis van de Domstedelingen, speelden zes keer gelijk en gingen slechts driemaal onderuit.

• Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel kwam tussen 2009 en 2011 uit voor FC Utrecht. In zestig Eredivisie-duels voor die club noteerde hij 22 doelpunten.

• In de laatste zes thuiswedstrijden bleef Vitesse zonder overwinning. Blijft ook een 'driepunter' tegen FC Utrecht uit, dan evenaren de Arnhemmers een zegeloze serie uit het seizoen 1978/79.

Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel kwam tussen 2009 en 2011 uit voor FC Utrecht.
Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel kwam tussen 2009 en 2011 uit voor FC Utrecht.

• Doelman Eloy Room van Vitesse verrichtte dit Eredivisie-seizoen al zestien reddingen, meer dan welke keeper ook op het hoogste niveau.

• Trainer Henk Fraser van Vitesse was als speler tussen 1986 en 1988 actief voor FC Utrecht. Daarna diende hij nog Roda JC en Feyenoord.

• FC Utrecht wacht na drie duels dus nog altijd op een zege. De laatste keer dat de Domstedelingen na vier wedstrijden droog stonden, was in de jaargang 2005/06.

• Een jubileum lonkt voor Willem Janssen, die zijn 250ste Eredivisie-wedstrijd kan spelen. Slechts zeven spelers in de huidige Eredivisie kwamen vaker dan Janssen uit op het hoogste niveau in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.