Vitesse in 2015 puntloos, Ajax al lang zonder verlies

Reacties

● Vitesse en Ajax ontmoeten elkaar voor de dertigste keer in Eredivisie-verband in Arnhem; de thuisspelende ploeg won dit affiche negen keer (G8, V12).

Vitesse in 2015 puntloos, Ajax al lang zonder verlies

● De Arnhemmers wonnen maar één van de laatste vijf thuisduels met Ajax in de competitie (G1, V3).

● Vitesse won echter wel vier van de laatste zeven ontmoetingen in alle competities (G1, V2 – thuis en uit).

● De Arnhemmers verloren hun eerste twee duels in 2015 (PSV 0-1 en SC Heerenveen 1-4), de club verloor nog nooit drie duels op rij in een nieuw kalenderjaar.

● Vitesse moest al 150 tegentreffers incasseren van Ajax in de Eredivisie; minstens 42 meer dan van elk ander team.

● Vitesse pakte in de Eredivisie onder Peter Bosz uit de zeven thuisduels met clubs uit de huidige topvijf slechts vijf punten (W1, G2, V4).

● Van de twintig Eredivisie-zeges van Vitesse onder Bosz vonden de eerste tien plaats in de eerste zestien duels en de laatste tien in de laatste 37.

● Vitesse scoorde één keer uit de laatste 53 doelpogingen in de Eredivisie.

● Ajax is ongeslagen in de laatste vijftien competitieduels (W11, G4). Dat is op dit moment de langstlopende reeks in de Eredivisie (laatste nederlaag Groningen uit 2-0).

● De Amsterdammers hielden in vier van de laatste vijf Eredivisie-duels de nul.

● Ajax heeft dit seizoen al in vier Eredivisie-duels minder balbezit gehad dan de tegenstander, net zo vaak als in de drie voorgaande seizoenen bij elkaar.

● Kolbeinn Sigthórsson was goed voor drie treffers in de laatste drie Eredivisie-wedstrijden voor Ajax tegen Vitesse waarin hij in de basis begon. De IJslander ontbreekt vandaag vanwege een knieblessure.

● Ajax is op dit moment de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie met een schotconversie van 20,74 procent (217 schotpogingen, 45 goals).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.