Vitesse heeft tegen Ajax in Arena reputatie te verliezen

Reacties

In de aanloop naar de eerste speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondag staan Ajax en Vitesse tegenover elkaar in De Arena (aftrap 14.30 uur).

Vitesse heeft tegen Ajax in Arena reputatie te verliezen

● Ajax staat zondagmiddag voor de vierde keer op rij als titelverdediger aan de Eredivisiestart en voor de zesde keer in deze eeuw. Van de vijf voorgaande optredens als kampioen tijdens de eerste speelronde leverde alleen die tegen AZ in 2012/13 geen zege op: 2-2.

● Vitesse opende deze eeuw nog nooit tegen de kampioen. De Arnhemmers reizen echter af naar Amsterdam in de wetenschap dat de titelverdedigers tijdens de laatste veertien seizoenen in de eerste speelronde liefst zeven keer punten morsten.

● In De Arena is het de laatste twee jaar bovendien ronduit prettig voetballen geweest voor Vitesse. Zowel in 2012/13 als in 2013/14 wonnen de Arnhemmers op bezoek bij Ajax (0-2 en 0-1). De twaalf ontmoetingen daarvoor eindigden allemaal in een zege voor Ajax.

● De 1-0 overwinning van Vitesse van 2 november vorig jaar is nog altijd de laatste nederlaag van Ajax in de Eredivisie, dat sindsdien al 22 wedstrijden ongeslagen is. Vitesse wacht inclusief de play-offs tegen FC Groningen juist al negen duels op een overwinning.

● Een van die wedstrijden betrof het thuisduel van Vitesse met Ajax, dat in 1-1 eindigde. Het betekende dat de ploeg van trainer Peter Bosz in Eredivisieverband alweer vier wedstrijden ongeslagen is tegen de Amsterdammers. In 2012/13 won Vitesse thuis met 3-2 van Ajax.

● Vier dagen na dat duel liet Ajax echter geen spaan heel van Vitesse in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Sindsdien wonnen de mannen van Frank de Boer alleen op bezoek bij ADO Den Haag met even grote cijfers (0-4). 

● Zowel Ajax als Vitesse trok tot dusver vier spelers aan voor het nieuwe seizoen. Naar Amsterdam kwamen Nick Viergever (AZ), Richairo Zivkovic (FC Groningen), Robert Muric (Dinamo Zagreb) en Arek Milik (Bayer Leverkusen). Van hen kwam alleen Milik op huurbasis.

● Vitesse haalde met Wallace tot dusver ook slechts een nieuwe (Chelsea-)huurling, al werd het huurcontract van Bertrand Traore met een seizoen verlengd. Verder zag trainer Peter Bosz Abiola Dauda (Rode Ster Belgrado), Denys Oliynik (Dnjepr Dnjepropetrovsk) en Arnold Kruiswijk (SC Heerenveen) komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.