Vitesse heeft serieuze inspraak in komst Chelsea-talenten

Reacties

Vitesse-trainer Peter Bosz verwacht op korte termijn na Lewis Baker de volgende Chelsea-huurling te verwelkomen. Ongetwijfeld zullen er meerdere jonge spelers van de Engelse kampioen hun weg vinden naar Arnhem.

Vitesse heeft serieuze inspraak in komst Chelsea-talenten

De club ziet zich mede door de beperkte financiële middelen genoodzaakt gebruik te maken van de Engelse connectie. Vorig jaar al gingen scouts Theo Janssen en Marc van Hintum naar Londen om de jeugdafdeling en de beloftenploeg van Chelsea in kaart te brengen. Waar in het verleden het nog weleens wilde gebeuren dat een onbekende speler plompverloren in Arnhem werd neergezet in de hoop dat hij het niveau aankon, heeft Vitesse inmiddels serieuze inspraak in spelers die komen.

Bosz in gesprek met Voetbal International: 'We hebben aardig in beeld wat we willen. Er komt nog één huurling en misschien wel meer. Over het aantal doe ik geen uitlatingen: er kan van alles tussenkomen. Wij hebben in ieder geval heel duidelijk in beeld wat er voor talent bij Chelsea rondloopt.'

Bagage
Zo is nieuweling Baker uitvoerig gescout. Hij wordt gezien als een potentiële basisspeler. De pas twintigjarige middenvelder is een van de grootste talenten van Engeland. Na een minder succesvolle verhuurperiode aan Sheffield Wednesday in januari van dit jaar, vertrok de middenvelder naar Milton Keynes Dons. In de League One viel hij op door zijn technische bagage.

Met het vertrek van Marko Vejinovic en de aanstaande transfer van Davy Pröpper heeft Bosz zijn eerste alternatief binnen. 'Hij zal de positie op het middenveld anders invullen dan Marko of Davy', vertelt de trainer. 'Maar ons middenveld zal ook anders zijn. Lewis heeft minder diepgang in zijn spel dan bijvoorbeeld Davy, maar is dan weer sterk aan de bal.'

Voor de vrijgekomen posities op het middenveld heeft Peter Bosz overigens ook de beschikking over Sheran Yeini, die in afwachting van het juiste papierwerk nog niet mocht spelen voor Vitesse. De 28-jarige Israëliër kwam transfervrij over van Maccabi Tel Aviv en kan zowel in de defensie als op het middenveld uit de voeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.