Vitesse heeft meeste balbezit maar vergeet te winnen

Reacties

● PEC Zwolle en Vitesse wonnen beide twee van de voorgaande zes Eredivisie-ontmoetingen in Zwolle (G2).

Vitesse heeft meeste balbezit maar vergeet te winnen

● Vitesse won zes keer en verloor geen enkele van de laatste zeven Eredivisieduels met PEC Zwolle (G1 – thuis en uit).

● De laatste zes Eredivisiedoelpunten van PEC Zwolle werden gemaakt door zes verschillende spelers (Karagounis, Narsingh, Drost, Moro, Thomas en Saymak).

● Alleen Willem II (40,1 procent) en ADO Den Haag (40,4) hadden een lager percentage balbezit over de eerste twee speelronden dan PEC Zwolle (41,4).

● Van de laatste tien schoten van Stef Nijland in de Eredivisie kreeg hij er geen enkele op doel (zeven mis, drie geblokkeerd).

● Ron Jans wist als trainer de laatste vijf wedstrijden tegen Vitesse niet te winnen (G3, V2 – met SC Heerenveen en PEC).

● Vitesse won geen enkele van de laatste negen competitieduels (G4, V5), maar noteerde in die periode wel gemiddeld het hoogste percentage balbezit van alle Eredivisieclubs (62 procent).

● Vitesse schoot in de eerste twee duels van dit seizoen vaker op doel dan alle andere Eredivisieclubs (28 - exclusief geblokkeerde schoten).

● Vitesse hield de laatste tien Eredivisiewedstrijden niet de nul en kreeg in die reeks 23 doelpunten tegen.

● Vitesse-aanvaller Zakaria Labyad creëerde acht kansen in zijn eerste twee wedstrijden dit seizoen, meer dan elke andere Eredivisiespeler.

● De Arnhemmers incasseerden reeds drie doelpunten uit standaardsituaties (twee hoekschoppen en een vrije trap) samen met NAC het meeste van de Eredivisie.

● Vitesse-aanwinst Arnold Kruiswijk kan zijn 250ste Eredivisieduel spelen. De verdediger is de meest ervaren speler in de selectie van Vitesse.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.