Vitesse heeft geen kind aan puntloos De Graafschap

Reacties

Vitesse heeft aan een sterke openingsfase genoeg gehad om De Graafschap aan de kant te zetten: 3-0. De Doetinchemmers gingen zo ook in hun zesde Eredivisie-duel onderuit.

Vitesse heeft geen kind aan puntloos De Graafschap

Vitesse maakte De Graafschap vanaf de eerste minuut duidelijk dat het niet de illusie hoefde te koesteren dat een goed resultaat mogelijk was. Aanvoerder Guram Kashia zette zijn team in de zesde minuut al op het juiste spoor door uit een hoekschop van Lewis Baker binnen te koppen. De Georgiër maakte alweer zijn derde competitiedoelpunt van dit seizoen.

Behalve Kashia deed ook basisdebutant Dominic Solanke zich gelden bij Vitesse. De achttienjarige Chelsea-huurling was een constante plaag voor de defensie van De Graafschap. In de twintigste minuut toonde Solanke bovendien aan ook oog voor zijn ploeggenoten te hebben. De spits ging in kansrijke positie niet voor eigen succes, maar legde af op Valeri Qazaishvili, die de 2-0 maakte.

De Graafschap deed zich in de eerste helft alleen in negatieve zin gelden. Nathan Kabasele deelde namelijk een klap uit aan Kevin Diks, maar de Belgische aanvaller ontsnapte aan een rode kaart. Voor Diks was het sowieso een vervelende wedstrijd, want in de 29ste minuut moest de rechtsback zich met een blessure laten vervangen.

Direct na de hervatting kreeg Cas Peters de kans de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Na een prima voorzet vanaf rechts kopte de spits de bal te veel door het midden, waardoor Eloy Room met een knappe reflex de comfortabele marge voor Vitesse in stand hield. Een gigantische blunder in de defensie van De Graafschap zorgde ervoor dat Milot Rashica de 3-0 maakte. De Albaniër pikte de bal kinderlijk eenvoudig op nadat Robin Pröpper een overstapje had gemaakt na een terugspeelbal van Tim Linthorst.

Vitesse klimt door de eenvoudige zege naar de zevende plaats, met tien punten uit zes wedstrijden. Hekkensluiter De Graafschap blijft puntloos. Volgende week zondag kan de promovendus thuis tegen Willem II een nieuwe poging wagen zijn eerste punten te bemachtigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.