Vitesse gaat hard onderuit in Groningse Euroborg

Ook Vitesse ondervond de kracht van FC Groningen in Euroborg. De Arnhemse ploeg hielp de gastheren na rust op weg naar een ruime overwinning (4-1).

In Euroborg was te zien wat Albert Ferrer van plan is met Vitesse. De Spaanse trainer wil de Arnhemse ploeg met fris positiespel aan successen helpen. In de eerste helft resulteerde dat in drie mooie kansen. Ismail Aissati was er met een schot op de lat dichtbij, terwijl Dalibor Stevanovic en Genaro Snijders hun pogingen zagen mislukken.

Dat Vitesse met lege handen huiswaarts keerde, had het aan zichzelf te wijten. FC Groningen, dat ook enkele kansen onbenut liet, kwam in de 53ste minuut op voorsprong uit een strafschop. Andreas Granqvist (foto) mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van Gino Felixdaal op Dusan Tadic.

De 2-0 kreeg FC Groningen ook in de schoot geworpen. Nemanja Matic probeerde na ruim een uur de bal weg te werken, maar de Serviër zag tot zijn ontsteltenis de bal via de knie van Tim Matavz in het Vitesse-doel belanden.

Met de gelukkige treffer was het verzet van Vitesse gebroken. FC Groningen, dat op eigen veld slechts twee punten liet liggen, greep de kans het publiek te trakteren op meer doelpunten. Petter Andersson zette zijn eerste basisplaats in twee jaar luister bij met een schitterende treffer. De Zweed schoot de bal buiten bereik van keeper Eloy Room in het Arnhemse doel.

Vitesse deed dankzij een schitterende goal van de ingevallen Marcus Pedersen nog wat terug. De Noor volleyde in de 78ste minuut na een wippertje van Matic raak. Maar de mogelijke wederopstanding werd binnen een minuut in de kiem gesmoord door Tim Sparv.

Met de overwinning klom FC Groningen naar de derde plaats, al kan Ajax die met een zege op NEC zaterdag weer heroveren. Voor het improductieve Vitesse blijft de gevarenzone dichtbij. Foto: VI Images