media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

'Vitesse en West Ham United naderen akkoord over Bony'

'Vitesse en West Ham United naderen akkoord over Bony'

Vitesse en West Ham United lijken dicht bij een akkoord over een transfer van Wilfried Bony. De 24-jarige Ivoriaan, momenteel topscorer van de Eredivisie met 26 treffers, moet komende zomer de overstap maken naar de club uit de Premier League.

Met de overgang zou een bedrag van twaalf miljoen pond (zo'n 13,5 miljoen euro) gemoeid zijn. Bronnen van VI in Engeland melden dat beide clubs komende week de transfer bekend hopen te kunnen maken. De spits zelf moet nog wel tot akkoord komen met West Ham United. De lengte van zijn nieuwe contract is dan ook nog niet bekend.

Wilfried Bony groeide op in zijn vaderland Ivoorkust, waar hij speelde voor Issia Wazi. Na een mislukte proefperiode bij Liverpool werd hij in 2008 vastgelegd door de Tsjechische topclub Sparta Praag. In januari 2011 maakte hij de overstap naar Vitesse. In zijn eerste (halve) seizoen bij de Arnhemse club maakte hij drie competitietreffers en vorig seizoen eindigde hij op een totaal van twaalf doelpunten in de Eredivisie. Deze jaargang voert hij zonder grote concurrentie de topscorerslijst aan.

Bony heeft er dit seizoen geen geheim van gemaakt een stap hogerop te willen. Hij hoopte op een transfer in de winterstop, maar Vitesse kwam niet tot overeenstemming met geïnteresseerde clubs, waaronder Liverpool. West Ham United toonde al eerder belangstelling en afgelopen week kwamen vertegenwoordigers van de Engelse club en Vitesse naar verluidt in hoofdlijnen tot een akkoord, dat komende week bekrachtigd moet worden.

West Ham United wil de aansluiting met de topploegen in de Premier League de komende jaren bewerkstelligen. De club neemt in 2016 afscheid van Upton Park en krijgt dan de beschikking over het Olympisch Stadion in Londen, dat dienstdeed bij de Spelen van 2012. In het nieuwe onderkomen kunnen straks 54 duizend mensen een plaats vinden. (Tom van Hulsen)

Laatste nieuws