Vitesse en Utrecht besluiten met doelpuntrijke remise

Vitesse kan zich opmaken voor de play-offs tegen PEC Zwolle. Op de slotdag van de Eredivisie redden de Arnhemmers vlak voor tijd een puntje tegen Utrecht (3-3).

De Arnhemmers gingen aan de hand van Bertrand Traore (foto) goed van start in de eigen Gelredome. De Burkinees stuurde na een klein kwartier Timo Letschert het bos in, om daarna via de Utrechtse debutant Jelle de Lange binnen te trappen. Tien minuten later deed hij het op eigen kracht, door op aangeven van Zakaria Labyad de bal keurig om Robbin Ruiter heen te krullen. Vitesse leek vanuit een leunstoel de verrichtingen op de andere velden te kunnen volgen, maar Sébastien Haller had vlak voor rust twee briljante ingevingen.

Omhaal
Eerst hakte de Fransman een voorzet van de opgekomen back Mark van der Maarel keurig voor de voeten van Yassin Ayoub (2-1), waarna een minuut later het absolute hoogstandje volgde. Met een omhaal pompte hij een ogenschijnlijk afgeslagen aanval op spectaculaire wijze nieuw leven in, waarna Bart Ramselaar keurig de gelijkmaker binnen knikte.

Intussen hoorden de Arnhemmers dat AZ een riante voorsprong had genomen op Woudestein (1-4), waardoor de kansen op directe plaatsing voor Europees voetbal vervlogen. Vijf minuten voor tijd kreeg Traore nog een kans op zijn derde, waarna Utrecht het duel via Danny Verbeek naar zich toe leek te trekken. Net als vorige week tegen Excelsior mikte hij een vrije trap direct binnen. Maar het slotakkoord was voor Zakaria Labyad met een intikker (3-3).

Utrecht eindigt door de remise op de elfde plek, Vitesse wordt vijfde. De Arnhemmers beginnen de play-offs donderdag met een uitwedstrijd tegen Zwolle.