Vitesse en Sparta moeten beide blij zijn met één punt

Vitesse en Sparta Rotterdam zijn allebei van de nul af, maar zullen niet blij zijn met het ene punt dat ze pakten in hun onderlinge duel. De puntendeling in Arnhem was echter terecht: 1-1.

De wedstrijd had twee gezichten. Voor rust was Vitesse de enige ploeg die voetbalde en kwam Sparta er nauwelijks aan te pas. Na rust zakte de thuisploeg ver weg, terwijl Sparta zich meer en meer liet gelden. De Rotterdammers hadden zelfs de beste mogelijkheden op een winnende treffer. Zo ver kwam het niet.

Vitesse was in de eerste helft dan wel de betere en eigenlijk ook de enige ploeg die voetballend bij vlagen iets liet zien. Maar de mannen van coach Hans Westerhof creëerden amper kansen. Nick Hofs raakte dan wel de paal, maar de middenvelder deed dat met een schot van afstand. In de vijftigste minuut kwam Vitesse op voorsprong. Hofs schoot van buiten de zestien en doelman Cor Varkevisser liet het onschuldige schot van de Arnhemmer uit zijn handen glippen. Ricky van Wolfswinkel was razendsnel ter plekke om de bal in het doel te tikken.

Eenmaal op voorsprong was het gedaan met het Arnhemse voetbal. Sparta kwam beter in het spel en werd gevaarlijk via Rydell Poepon en Charles Dissels. De laatste, in de eerste helft al ingevallen voor Nathan Rutjes, tekende voor de gelijkmaker. In de 72ste minuut kreeg hij de bal van Poepon, waarna hij Alfred Schreuder en Piet Velthuizen omspeelde én de bal in het doel schoof.

In de slotfase leek Poepon nog op weg naar de 1-2, maar de spits verzuimde zelf te schieten en schoof de bal in de voeten van een verdediger. Zodoende bleef de 1-1 op het scorebord en pakten beide clubs hun eerste punt van de competitie.