Vitesse en Heerenveen gelijk na hectische slotfase

Tot de 88ste minuut lukten het Vitesse en SC Heerenveen niet om te scoren in Arnhem, maar door treffers van Wilfried Bony en Jeffrey Gouweleeuw speelden de teams nog met 1-1 gelijk.

Er viel genoeg te bleven in het Gelredome. Na zeven minuten kreeg Luciano Narsingh op aangeven van Ossama Assaidi de eerste kans, maar Piet Velthuizen kon eenvoudig redding brengen. Een minuut later liet ook Vitesse van zich horen. Brian Vandenbussche moest ingrijpen bij een hard schot van Giorgi Chanturia in de korte hoek.

Wilfried (kopbal), Chanturia (schot) en Guram Kashia (kopbal) kregen in het restant van de eerste helft nog goede kansen namens Vitesse, maar de ploegen gingen rusten met een 0-0 stand. Kort na rust was Daryl Janmaat dicht bij een treffer, maar via Velthuizen en de lat ging zijn schot over het Vitesse-doel.

Na zich goed vrijgespeeld te hebben kreeg Wilfried tien minuten voor tijd een enorme kans, maar Vandenbussche redde met zijn benen. In de 88ste minuut leek de Ivoriaan Vitesse drie punten te bezorgen, toen hij een voorzet van Chanturia van dichtbij binnentikte. Gouweleeuw schoot in blessuretijd, na goed doorkoppen van Ramon Zomer, echter de 1-1 binnen.

Kort na de gelijkmaker was Wilfried nog dicht bij de 2-1, maar Vandenbussche redde katachtig op zijn geplaatste inzet. Vitesse heeft nu veertien punten uit acht wedstrijden, waarmee het de zesde plaats bezet in de Eredivisie. SC Heerenveen staat vijf plaatsen lager en heeft vier punten minder dan Vitesse. Foto: VI Images