Vitesse en Feyenoord schieten weinig op met remise

Na een boeiend voetbalgevecht hebben Vitesse en Feyenoord in Arnhem de punten gedeeld (1-1). De thuisclub kreeg daarmee te weinig, want in de slotfase was het veel sterker.

Door de overwinningen van Excelsior en VVV-Venlo zaterdag konden ook Vitesse en Feyenoord wel een overwinning gebruiken, maar de wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Aan de kant van de bezoekers begonnen nieuwelingen Marcel Meeuwis en Ryo Miyaichi meteen in de basis en vooral de Japanner maakte indruk tijdens zijn debuut. Als linksbuiten zorgde hij voor veel gevaar.

Feyenoord kreeg ook de eerste goede kans van de wedstrijd, maar Luc Castaignos kopte naast. Daarna was het de beurt aan de thuisclub dat in de 31ste een enorme kans kreeg via Haruna Babangida. Die kon na een uitstekende pass van Nemanja Matic alleen op Erwin Mulder af, maar wist deze niet te passeren. Een minuut later belandde een voorzet van Michihiro Yasuda op de lat.

Na rust kwam de wedstrijd helemaal los en vooral de bezoekers lieten in de beginfase van zich spreken. Op aangeven van Castaignos was Georginio Wijnaldum dicht bij de 0-1, hij stuitte echter op Eloy Room. Diego Biseswar schoot nog over, maar in de 56ste minuut kwam Feyenoord dan toch op voorsprong. Castaignos rondde van dichtbij koel af na een voorzet van Biseswar.

De treffer van Feyenoord zorgde ervoor dat Vitesse wakker werd en daarna het initiatief overnam. Vijf minuten na de 0-1 kreeg de ploeg uit Arnhem een penalty na een overtreding van Gill Swerts op Marco van Ginkel. Ismail Aissati ontfermde zich over de strafschop en schoot deze binnen. Na de gelijkmaker was het enkel Vitesse dat kansen kreeg, Feyenoord werd naar achteren gedrukt.

Martí Riverola poortte Stefan de Vrij en schoot nipt naast en Marcus Pedersen raakte de buitenkant van de paal. In blessuretijd was de invaller opnieuw dicht bij een doelpunt, maar hij zag Mulder uitstekend redding brengen op zijn kopstoot. Vitesse heeft door het gelijkspel nu 22 punten uit evenveel duels, Feyenoord heeft er één minder en blijft daardoor steken op de vijftiende plaats. Foto: VI Images