Vitesse en Djurdjevic verscheuren contract

Reacties

Vitesse en Uros Djurdjevic (21) hebben hun contract ontbonden. De aanvaller wil niet meer samenwerken met coach Peter Bosz en lijkt zijn heil te gaan zoeken in België of Italië, waar clubs belangstelling voor hem hebben.

Vitesse en Djurdjevic verscheuren contract

De breuk is opmerkelijk, aangezien Djurdjevic nog een driejarig contract had tegen een aantrekkelijk salaris van circa drie ton netto per jaar. Vorig jaar kwam Djurdjevic nog achttien keer in actie, veelal als invaller. Zijn enige doelpunt was de winnende tegen Ajax (1-0).

Djurdjevic werd in 2013 als Europees kampioen Onder-19 gehaald door de Arnhemse scouting, maar de trainer leek het altijd minder in hem te zien zitten. De Servische jeugdinternational dacht dat hij dit seizoen, na het vertrek van Bertrand Traore, eerste spits zou worden. Vitesse koos er echter voor de zeventienjarige Dominic Solanke van Chelsea te huren. In het competitieduel met Willem II stond niet Djurdjevic maar Milot Rashica in de spits.

Bij zijn komst naar Arnhem werd nog gesteld dat onder meer FC Groningen was afgetroefd, maar het talent vertrekt nu gratis. Een verhuurconstructie aan Roda JC, dat zestigduizend euro van zijn salaris wilde overnemen, werd door de club afgewezen. Vitesse lijdt overigens geen transferverlies op de speler. Hij gaat voor nul euro, maar is ook voor nul euro aangetrokken. (Stef de Bont & Tom Knipping)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.