Vitesse drukt overwicht tegen Twente niet in score uit

De topper tussen Vitesse en FC Twente is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. De Arnhemmers testten de koploper, maar slaagden er niet in te winnen.

Vitesse drukt overwicht tegen Twente niet in score uit

In een voor driekwart gevuld Gelredome was het vooral Vitesse dat de touwtjes in handen had. FC Twente verloor veelvuldig de slag op het middenveld en had daardoor weinig grip op het duel. Des te duidelijker werd dat de bezoekers leunen op de kwaliteiten van vleugelaanvaller Dusan Tadic. De Serviër had echter de grootste moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Andersom kon Vitesse ook niet al te gevaarlijk worden, zeker niet in de eerste helft. Er werden een aantal plaagstootjes uitgedeeld door de Arnhemmers, maar doelman Nikolay Mihaylov hoefde nog niet veel in actie te komen. Pas na een klein uur moest de Bulgaar alles uit de kast halen. Eerst strekte hij zich om een schot van Jonathan Reis onschadelijk te maken, terwijl hij enkele minuten later Marco van Ginkel af moest stoppen.

De middenvelder, die deze week aansluit bij Oranje, werd de diepte ingestuurd door Wilfried Bony. Mihaylov kwam echter goed uit en belette Van Ginkel daarmee van scoren. Even later kreeg ook Guram Kashia een uitstekende kans om Vitesse op voorsprong te zetten, maar zijn poging werd geblokt.

Pas in de zeventigste minuut moest Piet Velthuizen zich voor het eerst laten gelden. De doelman van Vitesse kende echter weinig problemen met de kopbal van de tegenvallende Willem Janssen. In de hoop dat Twente wat meer stootkracht in de voorste linie kreeg werd Dmitry Bulykin nog ingebracht door Steve McClaren, maar ook hij kon niet in stelling worden gebracht.

In de slotfase veranderde er weinig aan het spelbeeld. Vitesse hield Twente aardig in de tang en kreeg via Bony nog een grote kans, maar ook de topscorer had zijn vizier niet op scherp staan. Vitesse komt hiermee op 25 punten uit twaalf duels te staan en blijft derde. FC Twente heeft door de remise voor de derde keer puntenverlies geleden en heeft 29 punten. PSV kan bij winst op Heerenveen (later vandaag) de koppositie van Twente overnemen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's