Vitesse drijft onmachtig Roda JC verder in het nauw

Reacties

Een week na de 3-1 overwinning op RKC Waalwijk heeft Vitesse ook het thuisduel met Roda JC Kerkrade tot een goed einde gebracht. Door de 3-0 overwinning lijkt trainer Peter Bosz zijn elftal weer op de rails te hebben. Het tegenovergestelde geldt voor de onmachtige bezoekers uit Zuid-Limburg.

Vitesse drijft onmachtig Roda JC verder in het nauw

Roda-trainer Jon Dahl Tomasson stelde onlangs nog zich geen zorgen te maken over de penibele positie waarin zijn ploeg verkeert. De vraag is of dat na de nederlaag bij Vitesse nog zo is, want het leek er geen moment op dat de Limburgers na vijf opeenvolgende nederlagen weer eens een punt zouden gaan pakken in Arnhem.

Want de hekkensluiter was voor Vitesse de ideale tegenstander om de vorige week ingezette koers tegen RKC Waalwijk te vervolgen. Tomasson had door rode kaarten van Kees Luijckx en Guy Ramos zijn defensieve centrum moeten vervangen. Met Timo Letschert en Roly Bonevacia als gelegenheidsduo hield Roda slechts een kwartier stand.

Nadat Christian Atsu en Zakaria Labyad voor het eerste gevaar hadden gezorgd was het Mike Havenaar die na veertien minuten bij de tweede paal ongehinderd mocht inkoppen. Het gemak waarmee Atsu de Japanse spits na een serie schijnbewegingen kon bedienen was tekenend voor het klasse-verschil tussen beide teams.

Anouar Kali ziet hoe scheidsrechter Richard Liesveld de rode kaart trekt voor Roly Bonevacia.
Anouar Kali ziet hoe scheidsrechter Richard Liesveld de rode kaart trekt voor Roly Bonevacia.

Want Roda probeerde er via zijn aanvalstrio Krisztian Németh-Guus Hupperts-Marc Höcher wel regelmatig uit te komen, maar dat leverde geen enkel schot tussen de palen op. Het verzet van Roda was helemaal gebroken toen Bonevacia met rood moest inrukken voor het vasthouden van de doorgebroken Havenaar. Marko Vejinovic krulde de vrije trap vakkundig in het doel.

Het resterende uur leverde vooral nog kansen op voor de Arnhemmers, die op weg naar de tweede zege op rij echter genadig waren voor de tien man van Roda. Alleen Havenaar scoorde een kwartier voor tijd nogmaals na een steekbal op maat van Davy Pröpper. Ook Lucas Piazón mocht als invaller nog zijn opwachting maken, maar de Braziliaanse uitblinker van de eerste seizoenshelft kwam niet meer tot scoren.

Het betekende wel dat Roda een clubrecord vestigde door voor de zesde keer op rij te verliezen. Om niet nog vaster op de laatste plaats komen te staan, zullen Tomasson en zijn spelers er volgende week in de thuiswedstrijd tegen NEC moeten staan. Verliest Roda ook die wedstrijd, dan groeit het gat met de Nijmeegse nummer zeventien naar zes punten. Vitesse heeft na de recente serie van vijf duels zonder zege geen kopzorgen meer. Met 49 punten staat het voorlopig tweede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.