Vitesse dendert na rust over FC Dordrecht heen

Degradatie is weer een stap dichterbij gekomen voor FC Dordrecht, dat ondanks een goede eerste helft hard onderuitging op bezoek bij Vitesse (3-0).

Al vroeg in de wedstrijd konden de meegereisde fans van Dordrecht juichen bij een doelpunt van Anthony Biekman, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft kreeg ook Jeffrey Fortes een mogelijkheid, maar volledig vrijstaand kopte hij naast. Namens Vitesse was Bertrand Traore gevaarlijk met een schot voorlangs, terwijl Zakaria Labyad op Filip Kurto stuitte.

Na rust ging het snel in Gelredome, want in een tijdsbestek van zestien minuten scoorde Vitesse drie keer. Op aangeven van Marko Vejinovic schoof Valeri Qazaishvili koel het eerste doelpunt van de avond binnen en de Georgiër was ook verantwoordelijk voor 2-0, nadat Dordrecht de bal knullig verloor op het middenveld. In de 68ste minuut zorgde Renato Ibarra voor de definitieve beslissing met de derde treffer.

Daarna schakelde Vitesse een tandje terug, waardoor er geen doelpunten meer vielen. De ploeg van trainer Peter Bosz is vierde met vier punten achterstand op Feyenoord, dat het zondag thuis opneemt tegen Go Ahead Eagles. Mocht de club uit Deventer stunten in De Kuip door daar te winnen, dan is degradatie een feit voor FC Dordrecht.