Vitesse breidt selectie uit met Kakuta en Aksentijevic

Vitesse heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt nog versterkt met een aantal spelers. Zo werd er opnieuw zaken gedaan met Chelsea. Het betreft aanvaller Gaël Kakuta (21), die op huurbasis Chelsea achter zich laat en verdediger Nikola Aksentijevic (19) die definitief overkomt van Partizan Belgrado.

Vitesse breidt selectie uit met Kakuta en Aksentijevic

Aksentijevic is een speler om in de gaten te houden. Heel Europa had de speler al in het vizier. Vitesse heeft hem maandag al in Arnhem laten keuren en inmiddels dus ook laten tekenen. Het wachten is nu nog op de tewerkstellingsvergunning.

De 21-jarige Franse jeugdinternational Kakuta werd in 2007 door Chelsea overgenomen van Lille. Hij speelde direct in het eerste elftal van Chelsea, maar daarna verhuurden de Engelsen hem aan Fulham, Bolton Wanderers en het Franse Dijon. Kakuta kan zowel op het middenveld als in de aanval spelen.

De transfer van Wilfried Bony naar Aston Villa ketste weliswaar af, maar dat was voornamelijk omdat de Engelsen eerst wilden huren. Vitesse is alleen bereid de spits te verkopen. De vraag de komende uren is of Aston Villa alsnog de benodigde gelden bij elkaar weet te vinden om de spits alsnog direct aan te trekken. Op Gelredome gaan de lichten in iedere geval pas na twaalven uit. (Iwan van Duren) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's