Vitesse boekt terechte zege op slap SC Heerenveen

Een wisseling van de wacht in het doel heeft SC Heerenveen allerminst aan succes geholpen. Vitesse maakte echter pas laat het verdiende verschil (0-2).

Vitesse boekt terechte zege op slap SC Heerenveen

Het hoge aantal Friese tegentreffers baarde Trond Sollied zorgen. De Noorse coach slachtofferde daarom keeper Brian Vandenbussche, die zijn plaats moest afstaan aan landgenoot Kenny Steppe. De van Germinal Beerschot overgenomen goalie kon zijn debuut niet opluisteren met de nul.

Steppe had lang zijn doel schoongehouden. Tot halverwege de tweede helft had de negentienjarige doelman schade voorkomen die op basis van het slappe Friese spel en het aantal Arnhemse kansen logisch was geweest. Vitesse dreigde door een gebrek aan schotkracht genoegen te moeten nemen met een punt.

Ruim een kwartier voor het einde maakte Santi Kolk een einde aan de Arnhemse improductiviteit. In eerste instantie was Steppe de winnaar geweest in het een-op-een-duel, maar in de rebound moest hij alsnog een antwoord schuldig blijven op de inzet van Kolk: 0-1

Binnen twee minuten was SC Heerenveen verslagen. Nick Hofs mocht op aangeven van Alexander Büttner alleen op Steppe afgaan en verschalkte de Belgische doelman voor de tweede keer op diens debuutavond in Friese dienst. Daarmee was de eerste zege voor Vitesse een feit. SC Heerenveen moet door de thuisnederlaag genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's