Vitesse bezig aan superreeks, PEC in vormdip

Reacties

● Vitesse verloor nog nooit een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie (W5, G1).

Vitesse bezig aan superreeks, PEC in vormdip

● PEC Zwolle won slechts een van de laatste acht Eredivisieduels met Vitesse (thuis en uit): een 2-1 zege eerder dit seizoen (G1, V6).

● Vitesse leed slechts één nederlaag in de laatste vijftien thuiswedstrijden in de Eredivisie (W5, G9).

● Zowel Vitesse als PEC Zwolle maakte dertien van hun 44 doelpunten van buiten het strafschopgebied, meer dan alle andere teams dit seizoen.

● De Arnhemmers wonnen vijf Eredivisieduels op rij. Opvallend want in de negentien duels daarvoor noteerde de ploeg in totaal maar vijf zeges.

● Vitesse pakte dit seizoen slechts twee punten in duels waarin het op achterstand stond, minder dan elke andere ploeg.

● Opvallend: Vitesse heeft als enige Eredivisieploeg in 2015 nog geen doelpunt van Nederlandse makelij.

● Sinds zijn terugkeer van het toernooi om de Afrika Cup (1 februari) was Bertrand Traore betrokken bij vier van de acht doelpunten van Vitesse (twee goals, twee assists).

● PEC Zwolle leed drie nederlagen op rij. De laatste keer dat de Zwollenaren vier Eredivisieduels op rij verloren was tussen december 2013 en januari 2014. De laatste wedstrijd in die reeks was een nederlaag tegen Vitesse (1-2).

● PEC kreeg in de serie van drie nederlagen acht goals tegen. In de tien duels daarvoor incasseerden de Zwollenaren slechts zeven doelpunten.

● PEC-aanvaller Jody Lukoki gaf in zijn laatste twee Eredivisiewedstrijden tegen Vitesse drie assists, meer dan tegen elke andere Eredivisieclub in zijn carrière.

● PEC verloor dit seizoen zeven van de twaalf uitwedstrijden. Maar als PEC (nu 39 punten) wint van Vitesse komt het op een historisch hoog puntenaantal. Nog nooit behaalde de club meer dan 41 punten (omgerekend naar drie puntensysteem) in de hoogste divisie.

● Sinds de terugkeer van PEC Zwolle naar de Eredivisie gaf alleen Mateusz Klich (zeven in 2013/14) meer assists in één seizoen dan Jesper Drost dit jaar (zes).

● Ron Jans won als trainer slechts twee van de elf Eredivisiewedstrijden in de Gelredome (G3, V6).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.