Vitesse beslist op korte termijn over proefspelers

Theo Bos wacht bij Vitesse met smart op de aanwinsten Laryea Kingston (29) en Marcus Pedersen (20). Bovendien lonkt voor de trainer de komst van twee nieuwe spelers.

Vitesse beslist op korte termijn over proefspelers

'Kingston en Pedersen zijn nog niet fit', vertelt Bos aan Voetbal International. 'Pedersen wordt voor ons systeem een belangrijke speler, maar is nog niet klaar om volledig met de groep te trainen. Daarom denk ik dat de wedstrijd tegen Roda JC (volgende week zondag, red) voor hem niet haalbaar is.'

Behalve de naderende rentree van Pedersen en Kingston, kan Bos op aanzienlijke termijn mogelijk over nog twee nieuwe spelers beschikken. Momenteel trainen Giorgio Diasamidze (18) en Frederico Ortiz (21) op proef bij de Arnhemmers mee. Diasamidze is een Georgische middenvelder en jeugdinternational, die momenteel zonder club zit en daardoor transfervrij kan worden vastgelegd.

Dat geldt ook voor de Argentijnse aanvaller Ortiz, die vorig seizoen nog uitkwam voor Club Atlético Huracán. 'Ze hebben afgelopen week een positieve indruk achtergelaten', zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.

'Ze vallen buiten de window, en daarom maken we geen haast met onze beslissing. We kunnen ze zo overnemen. Overigens vallen ze in de categorie aangeboden, dus het is niet zo dat we ze al langer op de korrel hebben. De komende week zullen we een besluit nemen over hun toekomst bij Vitesse.' (Freek Jansen & David de Vries)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen