VI-opinie: de transferstrategie van de Nederlandse clubs

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de ontwikkelingen op de transfermarkt.

VI-opinie: de transferstrategie van de Nederlandse clubs

Hoewel de Eredivisie al weer een week bezig is, zijn er nog de nodige clubs die op versterking azen. Aangezien de transfermarkt nog ruim twee weken open is, valt ook niet uit te sluiten dat clubs nog letterlijk een ander gezicht gaan krijgen.

De topclubs in Nederland vormen geen uitzondering, ook zij jagen nog op last-minute-aanwinsten. Zo is Ajax bereid ver te gaan voor superster Samuel Eto'o en blijft een vertrek van sterkhouders als Niklas Moisander en Daley Blind ook nog altijd boven de club hangen.

PSV haalde inmiddels Karim Rekik binnen, greep naast Steven Defour, maar zal zich mogelijk ook nog versterken.

Feyenoord is wat de transferperikelen betreft misschien wel de meest genoemde club. Spitsen als Bas Dost, Duvan Zapata en John Guidetti bleken vooralsnog onhaalbaar, al is het goed mogelijk dat een van de drie alsnog naar De Kuip zal komen. FC Porto aast opnieuw op Jordy Clasie, waardoor Feyenoord op dat moment zou doorschakelen naar Hakim Ziyech of Jens Toornstra.

Met andere woorden: de transfermarkt is nog volop in beweging. Aan jullie de vraag mee te denken met de technisch directeuren van de clubs. Wie moeten Ajax, Feyenoord en PSV gaan halen? Wie moeten ze misschien juist voor veel geld laten gaan? Zijn er nog namen die jullie gemist hebben op de ellenlange lijstjes met kandidaat-versterkingen? Wat moeten de clubs onder de Nederlandse top doen? En ga zo maar door.

Log in met je VI-account en kruip in de huid van technisch directeuren en scouts en helpt de Eredivisie-clubs aan wijze raad of een gouden tip!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.