Vinícius en Valverde schieten Benzema-loos Real te hulp in Pamplona

Real Madrid heeft zaterdagavond zonder de geblesseerde Karim Benzema met pijn en moeite een zege geboekt bij Osasuna. Federico Valverde en Vinícius Júnior maakten in de tweede helft het verschil voor De Koninklijke tijdens een verhit avondje.

Osasuna
Osasuna
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real miste in Estadio El Sadar behalve de geblesseerde Benzema ook Toni Kroos en het duo werd gemist in Pamplona. De Madrilenen speelden voor rust nogal inspiratieloos en konden Osasuna ook niet aan het wankelen brengen. Vinícius Júnior was nog wel een keer dreigend met een uithaal, maar doelman Sergio Herrera keerde de inzet van de Braziliaanse aanvaller.

Aan de andere kant moest Thibaut Courtois, weer terug in de basis, optreden bij momenten waarop Ante Budimir gevaarlijk werd voor Osasuna. Veel opgelegde kansen waren er niet te noteren in de eerste helft, die nog werd besloten met een opstootje rond Vinícius, die net als twee tegenstanders geel kreeg. Real-trainer Carlo Ancelotti besloot vervolgens op het veld verhaal te halen bij scheidsrechter José Munuera Montero.

Afgekeurde goals
De gemoederen bleven ook in de tweede helft af en toe hoog oplopen. Toch trok Real de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Vinícius, die het ook moest ontgelden bij het thuispubliek, dacht de score te openen, maar de Braziliaan stond buitenspel voordat hij Herrera passeerde. Aan de andere kant raakte Osasuna-middenvelder Moi Gomez de paal.

Vinícius onderscheidde zich uiteindelijk wel met een assist op Valverde. Twaalf minuten voor tijd schoof hij de bal in de richting van de Uruguayaan, die beheerst de 0-1 binnen schoot. Nadat Vinícius in de extra tijd opnieuw een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, was het Marco Asensio die alsnog de 0-2 voor Real voor zijn rekening nam. De Madrilenen komen door de overwinning op vijf punten van Barcelona en kunnen zich voorbereiden op de Champions League-ontmoeting met Liverpool op dinsdag.

De 0-1 van Valverde

De 0-2 van Asensio