Villas-Boas over blessure Lloris: 'Volgens boekje gehandeld'

Manager André Villas-Boas haalt fel uit naar zijn critici. De Portugese oefenmeester kwam onder vuur te liggen nadat hij besloot zijn doelman Hugo Lloris zondag tegen Everton (0-0) door te laten spelen ondanks een hoofdblessure.

Villas-Boas over blessure Lloris: 'Volgens boekje gehandeld'

Lloris (26) kwam met zijn hoofd hard in botsing met de knie van de aanstormende Everton-spits Romelu Lukaku (21). De doelman van Tottenham was nadien kort buiten kennis en maakte een gedesoriënteerde indruk. Desondanks zag Villas-Boas geen reden in te grijpen, wat hem op forse kritiek is komen te staan.

Volgens Villas-Boas is, in tegenstelling tot wat werd beweerd, door hem volgens protocol gehandeld. 'Ik sta achter mijn beslissing en die van de medische staf. Zij hebben alles exact volgens het boekje gedaan.' Om die reden neemt AVB de aantijgingen over onvoorzichtig handelen niet serieus. 'Mijn indruk is dat sommige mensen dit incident hebben aangegrepen op publiciteit op te eisen.'

Onder meer de internationale spelersvakbond FIFPro en een instantie die zich bezighoudt met hersenbeschadigingen laakten Villas-Boas. Ook prominenten vanuit het rugby, waar dergelijke botsingen vaker voorkomen, lieten zich gelden. 'Dit was een totaal onvergelijkbare situatie met rugby. Die mensen hebben geen idee van hoe de situatie op een voetbalveld daadwerkelijk is', verdedigt Villas-Boas zich.

Cech
Ook  de vergelijkingen tussen het incident met Lloris en het ernstige voorval in 2006, waarbij Chelsea-doelman Petr Cech tegen Reading een schedelbasisfractuur opliep, gaan volgens Villas-Boas mank. 'Het verbijstert me dat mensen tussen beide situaties vergelijkingen proberen te trekken.'

Wel neemt de manager van Spurs Lukaku het een en ander kwalijk. 'Ik wil hem niet in een kwaad daglicht plaatsen, maar hij had over Lloris heen kunnen springen.' Voor de zekerheid onderging Lloris na de wedstrijd een hoofdscan, waaruit geen schade naar voren kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen