'Villarreal ziet in Ruiz de opvolger van gewilde Rossi'

Bryan Ruiz heeft in de kwartfinale van de Europa League dusdanig veel indruk gemaakt op de Villarreal-scouts dat de Spaanse club hem deze zomer zou willen overnemen van FC Twente. De Costa Ricaan kon een uitschakeling niet voorkomen, zowel in Enschede als in Villarreal verloren de Tukkers ruim (1-3 en 1-5).

'Villarreal ziet in Ruiz de opvolger van gewilde Rossi'

Volgens Spaanse media ziet Villarreal in Ruiz een waardig opvolger van de onhoudbare Giuseppe Rossi. De Italiaan scoort er dit seizoen lustig op los en wekte al de belangstelling van de Europese elite. Zo zou onder meer Barcelona de spits op de korrel hebben.

Vorig seizoen was er ook al warme belangstelling vanuit Spanje voor Ruiz. Destijds wilde Sevilla de sleutelspeler van FC Twente overnemen in het geval Luís Fabiano zou vertrekken. De Braziliaan bleef destijds echter in Andalusië. In de voorbije transferperiode werd Fabiano alsnog verkocht aan São Paulo uit zijn geboorteland, hetgeen ervoor zorgt dat Ruiz ook weer bij Sevilla in beeld is.

FC Twente zou een eventuele opvolger van Ruiz, die een slordige vijftien miljoen euro moet kosten, al op het oog hebben. De Nigeriaan Anthony Ujah, eigendom van het Noorse Lillestrøm SK, moet het eventuele vertrek van Ruiz opvangen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's