Villarreal wint ondanks fraaie treffer De Guzman

Villarreal blijft opvallend goed presteren in de Primera División. De ploeg won op eigen veld van Real Mallorca (3-1), waar Jonathan de Guzman doel trof.

De thuisploeg van trainer Juan Garrido kwam na een klein kwartier op voorsprong. Santi Cazorla scoorde op aangeven van Guiseppe Rossi. Echter, Mallorca kwam op zeer fraaie wijze op gelijke hoogte, net binnen het halfuur. Het doelpunt werd gemaakt door voormalig Feyenoorder Jonathan de Guzman.

De middenvelder nam de bal na een afdraaiende voorzet vanaf de rand van het strafschopgebied ineens op de schoen en zag hem in de bovenhoek verdwijnen. Lang kon Mallorca niet genieten van de gelijkmaker. Binnen vijf minuten was het alweer 2-1 toen Rossi een zelf verdiende strafschop binnenschoot.

Vijf minuten na rust werd de voorsprong nog groter. De Braziliaanse aanvaller Nilmar bekroonde een steekbal van Borja Valero tot treffer: 3-1. Het was tevens de eindstand. Daardoor sluit Villarreal de eerste seizoenshelft met 33 punten uit zestien duels af op een keurige derde plaats.

Het Mallorca van trainer Michael Laudrup blijft staan op plaats tien. De ploeg heeft 21 punten na zestien wedstrijden.

Overige uitslagen:Deportivo La Coruña-Sporting Gijón 1-1Levante-Athletic de Bilbao 1-2 Foto: VI Images