Villarreal treft Barça, bekeravontuur Amrabat ten einde

Reacties

Villarreal heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst bij de laatste vier in het toernooi om de Copa del Rey. In de kwartfinale was de ploeg van trainer Marcelino Toral over twee duels te sterk voor Getafe, waardoor nu Barcelona wacht. Athletic de Bilbao en Espanyol strijden om de andere finaleplek.

Villarreal treft Barça, bekeravontuur Amrabat ten einde

Getafe-Villarreal 0-1 (0-1)
In Getafe won Villarreal donderdagavond dankzij een goal van Gerard. Ook het eerste duel in eigen huis werd met minimaal verschil gewonnen door The Yellow Submarine, waar de Costa-Ricaan Joel Campbell (foto) debuteerde.

De huurling van Arsenal, afgelopen zomer nog een van de smaakmakers op het WK, speelde ruim een uur mee. Villarreal kan zich nu opmaken voor de dubbele ontmoeting met Barcelona, dat zich woensdagavond ten koste van Atlético Madrid plaatste voor de halve finale van het Spaanse bekertoernooi.

Bekijk hier de samenvatting.

Athletic de Bilbao - Málaga 1-0 (0-0)
Voor Nordin Amrabat zit het Spaanse bekertoernooi met Málaga erop na de kwartfinale. De voormalige aanvaller van PSV maakte de wedstrijd vol, incasseerde na ruim een half uur een gele kaart vanwege een tackle van achteren, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg dankzij een treffer van matchwinner Adúriz een plaats bij de laatste vier in de wacht sleepte. Het eerste duel in Andalusië eindigde namelijk in een doelpuntloze remise.

Sevilla - Espanyol 1-0 (1-3)
Espanyol neemt het na de nipte nederlaag in Sevilla in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey op tegen Athletic de Bilbao. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuan vielen lang geen doelpunten en was de goal van Figueiras (88ste minuut) te weinig om de 3-1 zege van Espanyol uit het heenduel in eigen huis nog in gevaar te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.