Villarreal te goed voor flets Real Madrid

Real Madrid had de koppositie kunnen pakken, maar het bezoek aan Villarreal liep uit op een deceptie en een 1-0 nederlaag.

Real bleek opnieuw een heel fletse ploeg. Zelden was de ploeg gevaarlijk, Ruud van Nistelrooy was een onzichtbare spits, en geen enkel moment toonde De Koninklijke aan beter te zijn dat Villarreal. Twee kleine kansen voor Robinho en een kopbal van Sergio Ramos, dat was alles wat het elftal van Fabio Capello te bieden had in negentig minuten.

In El Madrigal was het dan ook de ploeg van coach Manuel Pellegrini die het beste voetbal liet zien, het meeste gevaar stichtte en de drie punten verdiende. Voor rust was de thuisploeg al dichtbij een treffer, maar Cani knalde in kansrijke positie over.

Na rust sloeg Villarreal wel toe. In de 68ste minuut verzond Matías Fernández een knappe steekpass op de aalvlugge Marcos Garcia, die Sergio Ramos te snel af was en doelman Iker Casillas passeerde met een diagonaal schot. Het was een beloning voor het goede spel van de negentienjarige uitblinker, die in de slotfase nog wel een forse charge van Fabio Cannavaro moest incasseren.

Villarreal meldt zich in het linkerrijtje van de Primera División. Real blijft op een punt van koploper Barcelona staan.