Villarreal steviger op plaats twee, Valencia bijna veilig

Villarreal is een stap dichter bij rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, Sevilla won het subtopduel tegen Racing Santander en Valencia pakte drie hele belangrijke punten.

Recreativo-Villarreal 0-2Villarreal had het aan doelman Diego López te danken dat het de eerste helft zonder kleerscheuren doorkwam. Namens Recreativo liet Florent Sinama-Pongolle twee goede kansen onbenut. Na rust sloeg Villarreal toe. Nihat zorgde in de 52ste minuut voor 0-1 en Guillermo Franco besliste de wedstrijd in de 82ste minuut.

Racing Santander-Sevilla 0-3Voor aanvang van het subtopduel had Racing Santander een punt meer dan Sevilla, maar de gasten toonden zich veel sterker. Het wedstrijdverloop had er anders kunnen uitzien als Aldo Duscher vroeg in de wedstrijd geen strafschop had gemist. Door het falen van de Argentijn kreeg Sevilla ruim baan. Frederico Fazio kopte de 0-1 binnen na een hoekschop, diezelfde Argentijn was de maker van de 0-2 en Renato bepaalde de eindstand in blessuretijd op 0-3.

Valencia-Real Zaragoza 1-0Een doelpunt van David Silva heeft ervoor gezorgd dat Valencia zich zo goed als veilig heeft gespeeld. Met nog twee speeldagen te gaan heeft de voormalige club van trainer Ronald Koeman vijf punten voorsprong op de achttiende plaats. Silva scoorde met een diagonaal schot na een steekpass van Rubén Baraja.