Villarreal stelt Champions League-ticket veilig bij Valencia

Dankzij een 2-0 zege op Valencia heeft Villarreal zich verzekerd van deelname aan de voorronde van de Champions League. Roberto Soldado wees de nummer vier van de Primera División de weg tegen zijn oude club.

Na een behendige dribbel legde Soldado in de veertiende minuut namelijk al goed terug op Samuel. Laatstgenoemde bleef kalm en plaatste de bal beheerst in de linkerhoek: 0-1. De tweede treffer was er een van grote schoonheid. Een perfecte counter. Soldado tikte de bal ineens vanaf zijn eigen helft tussen twee Valencia-verdedigers door, waardoor Adrián López alleen op keeper Diego Alves af mocht. Net als donderdag in het Europa League-duel met Liverpool (1-0 zege) faalde de aanvaller niet in de afwerking.

Valencia was met drie zeges uit de laatste vier duels bezig aan een sterke reeks, maar had zondagavond in eigen huis tegen Villarreal weinig te vertellen. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat de score niet verder opliep. Zo kwam Guilherme Siqueira goed weg toen de bal tegen de paal van zijn eigen doel kwam, nadat hij probeerde weg te werken.

Van enige vermoeidheid leek bij Villarreal drie dagen na de wedstrijd tegen Liverpool absoluut geen sprake. Donderdag wacht de return op Anfield. Dankzij de overwinning is de ploeg van trainer Marcelino met nog twee speelronden te gaan zeker van plaats vier. Valencia staat achtste.