Villarreal richt zich op met een overtuigende zege in Madrid

Villarreal is uiterst voortvarend aan het nieuwe jaar begonnen. De afgelopen seizoen naar de Primera División gepromoveerde club maakte korte metten met de bedoelingen van Rayo Vallecano (2-5), dat al sinds oktober geen thuiswedstrijd meer heeft gewonnen.

Villarreal richt zich op met een overtuigende zege in Madrid

Rayo kende vorig seizoen nog een prima jaargang door als achtste te eindigen op de Spaanse ranglijst. Dat het die status niet meer waar kan maken bleek tegen Villarreal, dat na twee nederlagen (tegen Barcelona en Sevilla) in de laatste twee duels van 2013 weer liet zien dat het nog altijd niet mag worden uitgevlakt in de spannende strijd om de vierde plaats.

Al na twaalf minuten was het duel in de Madrileense wijk Vallecas feitelijk gespeeld, nadat Ikechukwu Uche en Jérémy Perbet (als eerste juichend op de foto) voor een 0-2 voorsprong hadden gezorgd. Vervolgens liep de vice-kampioen van 2008 uit naar een ruime 2-5 overwinning, doordat eerst Perbet en daarna Uche (twee keer) nogmaals de trekker overhaalden.

Rayo deed in de 66ste minuut en de 90ste minuut nog wel wat terug via Nery Alberto Castillo, maar kon daarmee niet voorkomen dat Villarreal naar de zesde plaats klom. Omdat de achterstand op nummer vier Athletic de Bilbao slechts twee punten bedraagt, heeft El Submarino Amarillo nog alle kans zich voor de voorronden van de Champions League te plaatsen. Rayo blijft negentiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen