Villarreal ontdoet zich na rust simpel van Odense BK

Spanje zal in de Champions League ook vertegenwoordigd worden door Villarreal. De ploeg won in eigen huis afgetekend met 3-0 van Odense BK. De ploeg was veel beter, maar besliste pas na rust de ontmoeting.

Villarreal had zich in Denemarken laten verrassen door Odense BK en met 1-0 verloren. Het was voor de Spanjaarden de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Door de staking in de Spaanse Primera División was de return pas het tweede duel dat niet de status van vriendschappelijk had in deze jaargang.

Het belette Villarreal echter niet om met volle overtuiging ten aanval te trekken. De Deense opponent, waar voormalig FC Utrecht en Roda JC-spits Morten Skoubo negentig minuten op de bank bleef, werd volledig onder de voet gelopen en door een wonder slaagde het erin zonder tegentreffer de rust te halen. Dat was te wijten aan onzuiverheid bij met name Giuseppe Rossi, maar vooral te danken aan het uitstekende keeperswerk van Stefan Wessels.

Verschillende keren werd de keeper, die jarenlang reserve was bij Bayern München achter Oliver Kahn, onder vuur genomen maar met kunst en vliegwerk hield hij zijn doel schoon. Odense en Wessels moesten echter kort na rust toch een doelpunt prijsgeven. Nilmar bediende Rossi die raak schoot.

Na dik een uur was het 2-0. Wederom was Rossi de doelpuntenmaker. De spits gleed een voortreffelijke voorzet van Cani achter Wessels. Kort daarop werden de kansen van Odense nog kleiner. Bashkim Kadrii kreeg zijn tweede gele kaart na een forse charge op Cristián Zapata. Lang kon Villarreal niet profiteren van het overtal.

Borja Valero besloot Andreas Johansson een kopstoot in de maag te geven nadat de Deense middenvelder hem, op het oog per ongeluk, op het hoofd raakte na een duel met zijn schoen. De zorgen voor Villarreal waren echter van korte duur. Invaller Carlos Marchena loste een ongevaarlijk schot, maar Wessels blunderde door de houdbare bal te laten glippen omdat hij zijn lichaam niet achter de bal had.

Villarreal kwam derhalve met de schrik vrij en vindt zichzelf donderdag terug bij de loting in Zwitserland als de poules van de Champions League geloot worden. Odense BK zet het Europese avontuur voort in de Europa League. Foto: VI Images