Villarreal neemt derde plaats weer over van Espanyol

Villarreal heeft de derde plek in de Primera División weer ingenomen. Door een nipte 1-0 zege op Sevilla lost Submarino amarillo Espanyol, dat zondag won, weer af als naaste concurrent van de grootmachten Real Madrid en koploper Barcelona.

Villarreal neemt derde plaats weer over van Espanyol

Een doelpunt van Nilmar (foto) bleek voldoende voor de thuisploeg om de punten in eigen huis te houden. De spits omspeelde Sevilla-goalie Andrés Palop en maakte zo zijn negende competitietreffer. Met de goal deed Nilmar recht aan de verhoudingen op het veld, Sevilla had weinig te vertellen tegen het betere Villarreal.

Voor het openingsdoelpunt bracht Palop wél redding op een inzet van Santi Cazorla, die zich middels een fraaie schaar de nodige vrijheid verschafte.

Sevilla-aanvaller Frédéric Kanouté ontpopte zich in de tweede helft tot schlemiel van de wedstrijd. De gefrustreerd ogende spits vergat achter de bal te blijven. De intikker van Kanouté werd daarom (terecht) vanwege buitenspel afgekeurd.

Na de domme actie van Kanouté kregen beide ploegen mogelijkheden, maar bleef het bij de treffer van Nilmar. Door de nederlaag raakt Sevilla achterop en ziet de ploeg de plekken die recht geven op Champions League-voetbal verder uit het zicht verdwijnen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's