Villarreal is terug op twee, Deportivo gaat naar zes

Villarreal maakte het zichzelf nog even moeilijk bij hekkensluiter Recreativo. Deportivo la Coruña klom naar de zesde plaats dankzij een zege bij UD Almería.

Recreativo-Villarreal 1-2Villarreal maakte het zichzelf nog even moeilijk in de slotfase. De bezoekers hadden het rustsignaal gehaald met een 2-0 voorsprong. Santi Cazorla scoorde na 27 minuten met een van richting veranderd schot en in de 44ste minuut krulde Ariel Ibagaza een vrije trap binnen. Tot de 83ste minuut was er weinig aan de hand voor Villarreal. Maar op dat moment ging Pascal Cygan in de fout. Hij vloerde Marco Rubén, waarna Adrián Colunga de penalty benutte. In de slotfase kreeg Recre nog enkele kansen, maar een gelijkmaker leverden die niet op.

UD Almería-Deportivo La Coruña 0-1Almería verloor in de 51ste minuut Álvaro Negredo met een rode kaart voor een overtreding op Alberto Lopo. Een kwartier later had Depor de kans om op 0-1 te komen, Joan Verdú verzuimde te scoren vanaf de strafschopstip: hij knalde de bal tegen de lat. Tien minuten later scoorde Verdú wél. Hij benutte zijn eigen rebound nadat hij na een voorzet van José Guardado tegen een tegenstander had opgeschoten: 0-1.

Villarreal heeft 28 punten en staat tweede, Deportivo heeft er 21 en staat zesde. Almería is inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats terwijl Recreativo laatste blijft.