Villarreal heeft Real Zaragoza snel op de knieën

Het duel Real Zaragoza-Villarreal einde zaterdag in een afgetekende overwinning voor de uitploeg. De nummer drie legde in de eerste twintig minuten de basis voor de zege: 0-3.

Het spelverloop voor de nummer laatst van de Primera División was ontmoedigend. Voormalig international Marcos Senna bracht Villarreal al na negen minuten op voorsprong door slordig uitverdedigen af te straffen met een afstandsschot. In de achttiende minuut was een andere middenvelder trefzeker. Santi Cazorla bracht het team met een fraaie lob op 0-2.

Het was een geruststellende ontwikkeling voor Villarreal-coach Juan Carlos Garrido, die vrijdag zijn contract met de Spaanse club met drie jaar verlengde. Toen de Braziliaan Nilmar (foto) Zaragoza-doelman Leo Franco na 65 minuten van dichtbij verschalkte, was het duel definitief beslist. Een minuut eerder had Zaragoza-verdediger Matteo Contini de rode kaart gezien.

Real Zaragoza bezet door het verlies nog steeds de laatste plaats, terwijl Villarreal in het spoor van Real Madrid en Barcelona blijft. Deze grootmachten treffen elkaar maandag. Foto: VI Images