Villarreal en Granada ontspringen dans om degradatie

De strijd tegen degradatie uit de Primera División lijkt beslecht. Villarreal en Granada boekten overwinningen die zo goed als zeker handhaving betekenen.

Sporting Gijón-Villarreal 2-3Villarreal blijft een gang naar de Segunda División zo goed als zeker bespaard. De ploeg van trainer Miguel Ángel Lotina won het cruciale treffen met Sporting Gijón, dat op zijn beurt door de 3-2 nederlaag degradatie nauwelijks meer kan ontlopen. Voor Villarreal was het in de slotfase nog even spannend, toen Alejandro Gálvez Sporting aan de aansluitingstreffer hielp. Maar de door Mario, Marcus Senna en Hernán Pérez opgebouwde marge bleef voldoende voor de drie punten.

Granada-Espanyol 2-1Na een zwaarbevochten 2-1 zege op Espanyol is Granada waarschijnlijk ook volgend seizoen actief op het hoogste niveau in Spanje. Na twee treffers van Odion Ighalo leek de thuisploeg na 35 minuten al verzekerd van de drie punten. Espanyol maakte het nog spannend. Ondanks grote kansen bleef het bij de aansluitingstreffer van Didac Vila kort na rust. Met de zege heeft Granada het gat naar de achttiende plaats vergroot tot acht punten.

Overige uitslag:Getafe-Racing Santander 1-1 Foto: VI Images