Villarreal doet rode lantaarn over aan Málaga

Málaga is de nieuwe hekkensluiter in de Primera División na de nederlaag tegen Villarreal. Valencia profiteerde van de misstap van Deportivo La Coruña.

Real Valladolid-Deportivo La Coruña 4-0Deportivo La Coruña liet de kans liggen zich ten koste van Sevilla op de tweede plaats te nestelen. De Galiciërs kwamen er niet aan te pas tegen Real Valladolid, dat door de 4-0 overwinning afstand nam van de gevarenzone. Voormalig AZ'er Haris Medunjanin nam de laatste treffer voor zijn rekening.

UD Almería-Valencia 0-3Valencia verkleinde de achterstand op Deportivo tot één punt. In de tweede helft kreeg overwinning op UD Almería gestalte. Pablo Hernández had een belangrijke vinger in het succes van Valencia. Hij leverde gevoelige voorzet af die David Villa nodig had om na 54 minuten de score te openen. Negen minuten later moest Almería-keeper Diego Alves het veld ruimen na een overtreding op de doorgebroken Pablo Hernández, die een kwartier voor het einde met een schitterend schot van grote afstand de wedstrijd besliste. Juan Mata bepaalde de eindstand op 3-0

Racing Santander-Osasuna 1-1Osasuna zag zijn poging te klimmen op de ranglijst in de laatste minuut stranden. Racing Santander keek na 51 minuten tegen een achterstand aan en had al beschikbare tijd nodig om de treffer van Walter Pandiani weg te poetsen. Manuel Arana liet Osasuna teleurgesteld achter.

Villarreal-Málaga 2-1Villarreal is verlost van de laatste plaats. Tegen directe concurrent Málaga werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Madrigal zette Nilmar na minder dan een half uur Villarreal op het goede spoor. Málaga kwam dankzij Albert Luque nog voor rust op gelijke hoogte, maar had geen antwoord op de 2-1 van Villarreal. Joan Capdevila kroonde zich met een rake vrije trap tot matchwinner.