Villarreal doet Atlético pijn in strijd om CL-tickets

Reacties

Atlético Madrid heeft dinsdagavond flinke averij opgelopen in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League. In het eigen Vicente Calderón werd met 0-1 verloren van Villarreal.

Villarreal doet Atlético pijn in strijd om CL-tickets

Het duel tussen Atlético en Villarreal beloofde op voorhand weinig spektakel. De defensies van de Madrilenen en El Submarino Amarillo hoefden met afstand de minste tegendoelpunten te slikken in de Primera División. Atlético was echter niet van plan de bezoekers een nieuwe clean sheet te bezorgen.

Met name Antoine Griezmann nam het doel van Villarreal-keeper Andrés Fernández meermaals onder vuur, maar de Spanjaard wilde van geen wijken weten. Diego Simeone had na een uur genoeg gezien en greep in. Met Kevin Gameiro en Yannick Carrasco bracht hij het grove geschut het veld in, al duurde de invalbeurt van laatstgenoemde niet lang.

Een kwartier na zijn entree moest Carrasco zich met een schouderblessure laten vervangen door Fernando Torres. El Niño was met zijn eerste balcontact meteen dicht bij de openingstreffer. In de slotfase werden de ruimtes - en daarmee ook de kansen - groter.

Villarreal liet de thuisploeg al een keer schrikken, maar tien minuten voor tijd was het dan echt raak. Cédric Bakambu zette goed door en gaf de bal halfhoog voor op Roberto Soriano. De in Duitsland geboren aanvaller volleerde raak en dompelde het Madrileens publiek in rouw.

Door de nederlaag van nummer drie Atlético kan Sevilla donderdag op gelijke hoogte komen op de Primera División-ranglijst. De eerste drie plaatsen geven in Spanje recht op directe plaatsing voor het miljardenbal, de nummer vier moet voorronde spelen. Als Atlético de Champions League wint, is de ploeg van Simeone overigens sowieso direct geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.