Villarreal bezorgt Barça de dubbel na winst op Real Madrid

Ondanks een treffer van Rafael van der Vaart ging Real Madrid onderuit bij Villarreal, waardoor Barcelona zijn negentiende landstitel pakte. Sevilla leed duur puntenverlies bij Osasuna.

Villarreal-Real Madrid 3-2Real Madrid ging bij Villarreal voor de derde wedstrijd op rij onderuit, waardoor de club zijn landstitel niet prolongeerde. Robert Pires opende in de zeventiende minuut de score namens de thuisploeg, de Fransman kopte een voorzet van Ariel Ibagaza achter Iker Casillas. Vroeg in de tweede helft kwam Real terug in de wedstrijd dankzij Rafael van der Vaart, die van dichtbij de gelijkmaker binnentikte. In de 63ste minuut zette Cani Villarreal opnieuw op voorsprong en kort daarna raakte Gonzalo Rodríguez nog de lat. Gonzalo Higuaín maakte kort voor tijd gelijk, maar een minuut later bezorgde Joan Capdevila de thuisclub alsnog de volle winst na een blunder van Casillas.

Osasuna-Sevilla 0-0Sevilla wist het uitduel met Osasuna niet te winnen, waardoor Valencia weer hoop heeft op de derde plaats die recht geeft op een plek in de Champions League. Beide clubs kwamen niet tot scoren in het Reyno de Navarro. Javier Flaño en Walter Pandiani kregen namens de thuisclub goede mogelijkheden, maar wisten Andrés Palop niet te verschalken. Sevilla was na rust de betere ploeg, maar het bleef bij 0-0. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man, Romaric (Sevilla) werd in de 82ste minuut na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en Sergio Fernández (Osasuna) ontving in de laatste minuut een directe rode kaart.

Door de nederlaag van Real Madrid is koploper Barcelona niet meer te achterhalen. De ploeg van trainer Josep Guardiola pakt na de beker woensdag ook de landstitel. Over anderhalve week kan Barça ook nog de Champions League winnen, in de finale is Manchester United de tegenstander. Real Madrid is al zeker van de tweede plaats, terwijl Sevilla de komende wedstrijden nog zijn derde plaats moet zien te behouden.