Villa-revelaties houden Vlaar bij rentree op de bank

Reacties

Ron Vlaar hoeft er zaterdag niet op te rekenen dat hij meteen weer een basisplaats krijgt, nu de 29-jarige verdediger terugkeert in de wedstrijdselectie van Aston Villa voor het uitduel met West Bromwich Albion. Manager Paul Lambert vindt dat Ciaran Clark en Jores Okore zich bij afwezigheid van de Oranje-international hebben bewezen.

Villa-revelaties houden Vlaar bij rentree op de bank

Vlaar keerde vorige maand met een kuitblessure terug van de oefeninterland tegen Mexico (2-3), waarin hij al na 24 minuten uitviel. In de tussentijd bleef Villa met Clark en Okore in het centrum vier wedstrijden op rij ongeslagen tegen Southampton (1-1), Burnley (1-1), Crystal Palace (1-1) en Leicester City (2-1).

'Ciaran en Jores hebben echt uitstekend gespeeld in de laatste vier duels. Ze zijn in vorm en lijken uit te groeien tot een goed koppel. Ik weet zeker dat Ron, maar ook Philippe (Senderos, red.) en Nathan Baker (allebei nog geblesseerd, red.) snappen dat het voor een hels karwei wordt om terug te komen in het team. Die twee jongens hebben hun basisplaats dubbel en dwars verdiend.'

Dat Clark een basisplaats heeft opgeëist is gezien zijn 27 optredens van vorig seizoen niet eens zo opvallend, maar dat Okore nu zijn doorbraak beleeft mag opmerkelijk worden genoemd. De 22-jarige Deen kwam begin vorig seizoen als grote belofte over van FC Nordsjælland, maar scheurde al gauw een kruisband af en zat eerder deze jaargang, toen iedereen nog fit was, regelmatig niet eens bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.