Villa trekt doelpuntenmaker Bent aan voor recordbedrag

Aston Villa heeft Darren Bent overgenomen van Sunderland. De club uit Birmingham betaalde liefst 21 miljoen euro voor de 26-jarige spits, hetgeen een clubrecord betekent. Nog nooit legde Villa zoveel geld op tafel voor een speler.

Villa trekt doelpuntenmaker Bent aan voor recordbedrag

Met de overgang krijgt viervoudig international Bent zijn zin. De Engelsman diende de voorbije week een transferverzoek in bij de clubleiding van Sunderland. Bent tekent een contract voor vier seizoenen bij Aston Villa.

Gérard Houllier hoopt met het aantrekken van Bent de lage doelpuntenproductie van zijn ploeg Aston Villa op te krikken. De ploeg uit Birmingham komt maar moeilijk tot scoren en vooral de aanvallers weten het net maar moeizaam, of zelfs helemaal niet te vinden. Emile Heskey was slechts goed voor drie competitietreffers en de andere spitsen - Gabriel Agbonlahor en John Carew - scoorden nog niet dit Premier League-seizoen. Villa staat teleurstellend zeventiende op de ranglijst.

Bent was bezig aan zijn tweede seizoen bij Sunderland, de huidige nummer zes van de Premier League. Voor zijn periode bij Sunderland was hij de doelpuntenmaker van Ipswich Town, Charlton Athletic en Tottenham Hotspur.

Sinds augustus 2005 maakte Bent 81 goals in de Premier League. In diezelfde periode slaagden alleen Didier Drogba (Chelsea) en Wayne Rooney (Manchester United) erin vaker doel te treffen. Beiden 82 keer. Voor Sunderland maakte Bent in totaal 32 competitietreffers in 58 duels.

In de zomer van 2009 kocht Sunderland Bent van Tottenham Hotspur voor een kleine twaalf miljoen. Mogelijk maakt de spits zaterdag al zijn debuut bij Aston Villa. De ploeg van Houllier ontvangt dan in eigen huis Manchester City. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's