Villa telt 30 miljoen euro neer voor nieuwe linksback

Reacties

Lucas Digne heeft Everton verlaten voor Aston Villa. De 28-jarige linksback kwam dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van manager Rafael Benítez en hoopt onder Steven Gerrard weer wekelijks te kunnen rekenen op een basisplek. Met de transfer is zo'n 30 miljoen euro gemoeid.

Villa telt 30 miljoen euro neer voor nieuwe linksback
© Pro Shots

Digne werd in juli 2018 door toenmalig technisch directeur Marcel Brands naar Goodison Park gehaald. In totaal speelde hij 127 wedstrijden voor The Toffees. Hierin wist de aanvallend ingestelde linksback  twintig assists te leveren. Eerder speelde hij voor Lille, Paris Saint-Germain, AS Roma en Barcelona.

Bij het slecht draaiende Everton, dat vijftiende staat in de Premier League, leek het totaal niet te boteren tussen Digne en Benítez. De back verloor zijn basisplek aan Ben Godfrey en deed er volgens de Spaanse oefenmeester niet alles aan om die plek te heroveren. 'Of je nu wel of niet gelukkig bent, je krijgt big money betaald en moet presteren. In het moderne voetbal zijn de prioriteiten misschien veranderd en denken spelers eerder aan zichzelf en aan hun eigen statistieken dan aan het team', aldus Benitez tegen The Guardian.

Bij Villa moet de 43-voudig international de concurrentiestrijd aangaan met Matt Targett. De 26-jarige Engelsman speelde zeventien Premier League-wedstrijden tot nu toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer L. Digne
Meer over L. Digne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.