Villa sleept in slotfase punt uit het vuur tegen WBA

Aston Villa heeft een punt over gehouden aan het duel met West Bromwich Albion (1-1). De club uit Birmingham leek tegen een nederlaag aan te lopen tegen de verrassing van de Premier League, maar trok de stand tien minuten voor tijd gelijk.

West Bromwich Albion kreeg al na vijf minuten een immens grote kans. Shane Long kreeg van dichtbij alle vrijheid om in te koppen, maar mikte de bal naast. Bij Aston Villa was Brett Holman de man die voor het meeste gevaar zorgde. De ex-speler van AZ kwam tot twee maal toe dichtbij de openingstreffer, maar beide keren redde doelman Ben Foster.

Vlak na rust zette West Bromwich Albion aan. Waar een doelpunt van Long eerst nog terecht werd afgekeurd, zette de spits zijn ploeg enkele minuten later wel op voorsprong. James Morisson omzeilde de buitenspelval en zette de bal laag voor. Aanvoerder Ron Vlaar zette zijn sliding verkeerd in en Long kon achter hem de bal binnen tikken.

Aston Villa, ook met Karim El Ahmadi in de basis, zette direct de achtervolging in. Christian Benteke kreeg een niet te missen kans, maar werd knap afgestopt door Gabriel Tamas. Ook een vrije trap van Joe Bennett ging maar net naast. Manager Paul Lambert greep in en bracht Darren Bent en Charles N'Zogbia voor wat meer stootkracht.

Na een hoekschop werd een kopbal van Vlaar nog geblokt, maar kon Bent de rebound hard binnen schieten. Na zes wedstrijden staat Aston Villa vijftiende met vijf punten. West Bromwich Albion doet met elf punten gewoon verrassend mee in de bovenste regionen. Foto: VI Images