Villa schiet Valencia met twee treffers langs Getafe

Valencia heeft geen fout gemaakt tijdens het thuisduel met Getafe (2-1). De huidige nummer drie van de Primera División dankte zijn overwinning aan topscorer David Villa, die twee keer scoorde.

Zes minuten voor rust opende Villa de score na een goede voorbereidende actie van Alejandro Domínguez, die de bal panklaar afleverde bij Villa. Zeven minuten na rust leek hij de wedstrijd te beslissen, door schitterend en met een haast achteloze voetbeweging Jordi Codina te passeren.

Maar in de 61ste minuut moest Valencia verder met tien man, nadat Alexis zijn tweede gele kaart ontving. Getafe ging op jacht naar de aansluitingstreffer en deze kwam er in de 75ste minuut toen Manuel Del Moral van dichtbij kon binnenschuiven na voorbereidend werk van Juan Angel Albín.

Het bleef echter bij die 2-1, waardoor Valencia zijn dertiende overwinning van het seizoen boekte. De ploeg bezet hiermee de derde plaats, met twaalf punten achterstand op koploper Barcelona. Getafe staat achtste met 32 punten uit 23 wedstrijden, dertien minder dan Valencia.