Villa profiteert van off-day Spurs, slippertje Dubravka breekt Newcastle op

Reacties

Aston Villa heeft de vierde plaats in de Premier League weer overgenomen van Tottenham Hotspur. The Villans wonnen dankzij Ollie Watkins bij Fulham en Spurs werd in eigen huis verrast door Wolverhampton Wanderers. Newcastle United beleefde een moeizame middag tegen Bournemouth.

Villa profiteert van off-day Spurs, slippertje Dubravka breekt Newcastle op
© Pro Shots
Fulham
Fulham
1 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Aston Villa ontsnapte tegen Fulham na een kleine twintig minuten aan een achterstand toen een goal van Tim Ream werd afgekeurd vanwege buitenspel en sloeg kort daarna zelf toe. Fulham-verdediger Antonee Robinson gaf de bal bij een ingooi cadeau aan Jacob Ramsey, die Ollie Watkins vond. De spits schoof de 0-1 binnen op Craven Cottage. Watkins dacht vlak voor de rust zijn tweede goal van de middag te maken, maar na zijn kopbal stond teamgenoot Alex Moreno buitenspel.

Na een splijtende pass van Youri Tielemans maakte Watkins na 55 minuten alsnog de 0-2. De aanvaller schoot beheerst raak na de fraaie assist van Tielemans. Fulham, nog zonder Kenny Tete, kwam na ruim een uur terug in de wedstrijd. Rodrigo Muniz maakte zijn vierde treffer in de afgelopen drie duels voor de thuisploeg. Fulham was via Harry Wilson en Adama Traoré nog wel gevaarlijk, maar doelman Emiliano Martínez stelde de zege voor Villa veilig.

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 2
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Tottenham Hotspur, met Micky van de Ven in de basis, kreeg het wisselvallige Wolverhampton op bezoek en had de handen vol aan Wolves. De thuisploeg had weliswaar in de eerste helft meer balbezit, maar de bezoekers zorgden voor veel meer dreiging in Londen. Dat Wolverhampton vlak voor rust op voorsprong kwam, was dus niet heel verrassend. João Gomes kopte uit een hoekschop de 0-1 binnen.

Direct na de pauze stelde Tottenham orde op zaken: binnen een minuut pikte Dejan Kulusevski de bal op na een ingooi en tikte de bal door de benen van Wolves-keeper José Sá. De gelijkmaker gaf Tottenham nieuwe energie, maar een tweede goal bleef uit. Wolverhampton bleek wel scherp in de afronding. Na een counter bediende Pedro Neto João Gomes op maat en de Braziliaan maakte zijn tweede van de middag. Tottenham slaagde er niet in zich terug te knokken en zakt terug naar plaats vijf.

Newcastle United
Newcastle United
2 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Newcastle United had de weg omhoog ingeslagen en kreeg zaterdag Bournemouth, met Justin Kluivert in de basis, op bezoek. Bij de thuisploeg begon Sven Botman. Newcastle had voor rust wel de overhand, maar het gevaarlijkste moment op St. James' Park kwam via Bournemouth-spits Dominic Solanke, die keeper Martin Dubravka knap zag redden op zijn schot. Dubravka werd kort na de pauze alsnog geklopt door Solanke. De Tsjechische goalie gleed ongelukkig uit na een terugspeelbal van Botman en Solanke tikte de bal van dichtbij binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voorsprong voor Bournemouth, met ook ex-Feyenoorder Marcos Senesi in de ploeg, bleef niet lang staan. Newcastle kreeg al snel een strafschop na een overtreding op Fabian Schär bij een vrije trap en Anthony Gordon benutte de penalty. Newcastle ging daarna op zoek naar een tweede goal, maar kreeg twintig minuten voor tijd een nieuwe dreun: Antoine Semenyo schoot de 1-2 binnen. Newcastle leek op een nederlaag af te stevenen, maar invaller Matt Ritchie maakte in de blessuretijd de 2-2 door na een indraaiende voorzet in twee instanties keeper Neto te passeren.

Nottingham Forest
Nottingham Forest
2 - 0
West Ham United
West Ham United

Nottingham Forest en West Ham United wonnen tot zaterdagmiddag dit kalenderjaar nog geen enkele competitiewedstrijd en troffen elkaar op City Ground. West Ham, dat vorige week keihard onderuit ging tegen Arsenal en in 2024 in een vrije val is beland, kon ook in Nottingham niet overtuigen, met voormalig Ajacieden Édson Álvarez en Mohammed Kudus in de basis.

Nottingham kwam vlak voor rust aan de leiding via Taiwo Awoniyi. In de jacht op de gelijkmaker moest West Ham het in de laatste twintig minuten doen zonder Kalvin Phillips. De middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart. Callum Hudson-Odoi vergrootte de kater voor West Ham door in de extra tijd de 2-0 te maken. Nottingham staat na de zege vijftiende, West Ham bezet de achtste plek.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
9
West Ham United
36
13
10
13
56-70
-14
49
10
AFC Bournemouth
36
13
9
14
52-63
-11
48
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.