Villa dankt winst op Slavia aan Carew en Guzan

Aston Villa heeft na Ajax ook Slavia Praag verslagen in Groep F van het UEFA Cup-toernooi. De Engelsen waren in Tsjechië met 1-0 te sterk.

John Carew was de maker van het enige doelpunt. De Noorse spits reageerde alert nadat een afstandschot van ploeggenoot Steve Sidwell was gekraakt (zie foto). Naast het doelpunt raakte Villa ook nog de lat na een vrije trap van Ashley Young.

De Engelsen waren in de eerste helft de betere ploeg, maar werden na rust steeds verder teruggedrongen. Doelman Brad Guzan zorgde er met een aantal knappe reddingen voor dat Villa er uiteindelijk met de winst vandoor ging.

Met zes punten leidden de Engelsen in Groep F. Hamburger SV en Ajax volgen met drie punten, waarbij moet worden aangetekend dat de Duitsers pas één keer in actie kwamen. Slavia Praag en MSK Zilina zijn nog puntloos.