Vilhena: 'Trots dat ik bij de dertig hoor'

Reacties

Tonny Vilhena (19) is blij met zijn plaats in de definitieve voorselectie van het Nederlands elftal. De jongste van alle internationals maakte zo veel indruk tijdens de eerste twee trainingsstages van drie dagen in Hoenderloo, dat hij niet tot de afvallers behoort.

Vilhena: 'Trots dat ik bij de dertig hoor'

Ook Terence Kongolo en Jean-Paul Boëtius maken deel uit van de definitieve voorselectie, die bestaat uit dertig spelers. 'Karim Rekik en Memphis Depay (beiden PSV) ook', weet Vilhena. 'Dus alle spelers uit mijn generatie mogen blijven. Ik vind dat iets om trots op te zijn, dat ik bij de dertig hoor. Ik heb er hard voor getraind en het is beloond.'

Wel moet Vilhena zich samen Boëtius, Rekik en Quincy Promes donderdag melden bij de selectie van Jong Oranje voor een driedaagse trainingsstage. Het maakt de jonge middenvelder niet uit. 'Ik doe overal waar ik train en speel mijn best. De bondscoaches zullen weten wat ze doen. Ik meld me bij Jong Oranje en hoor wel hoe het vervolg er daarna uitziet. Voorlopig zit ik in de voorselectie, dat is een eerste stap, precies wat ik wilde bereiken.'

Inclusief Vilhena, Boëtius en Kongolo, die zich niet hoeft te melden bij Jong Oranje, is Feyenoord met zeven spelers hofleverancier in de selectie van het Nederlands elftal. Ook Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat overleefden de schifting. Zij melden zich donderdag weer in Hoenderloo, als ook de internationals uit de Premier League en de Bundesliga (exclusief Arjen Robben die zaterdag met Bayern München tegen Borussia Dortmund de finale van de Duitse beker speelt) zich melden in het trainingskamp.

Davy Klaassen en Kenneth Vermeer (Ajax), Luc Castaignos (FC Twente) en Marco van Ginkel (Chelsea) keren niet terug. Zij vielen af. Castaignos, Klaassen en Van Ginkel schuiven door naar de selectie van Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.