Vilhena: 'Feyenoord heeft niets te verliezen tegen Roma'

Reacties

Eind januari speelde Tonny Vilhena wegens een reserverol nog sterk met de gedachte te vertrekken bij Feyenoord, een maand later heeft de twintigjarige middenvelder een basisplaats heroverd als hangende linksbuiten en kan hij de Rotterdammers in een kolkende Kuip naar de volgende ronde van de Europa League helpen.

Vilhena: 'Feyenoord heeft niets te verliezen tegen Roma'

Tonny Vilhena maakt tot dusverre een merkwaardig seizoen door. De twintigjarige middenvelder begon onder trainer Fred Rutten als basisspeler, maar moest na de komst van Karim El Ahmadi steeds vaker genoegen nemen met een rol als invaller. Toen de transfermarkt begin dit jaar open ging was de verleiding daarom groot te vertrekken. Daar stak de clubleiding echter een stokje voor.

Vilhena toonde zich na het afketsen van een vertrek strijdbaar en wordt nog geen maand later al beloond voor die instelling. Afgelopen donderdag startte hij ten koste van de met een vormcrisis kampende Jean-Paul Boëtius in de basis tegen AS Roma en zondag zette Rutten tegen Excelsior de linkspoot opnieuw in de basis, al moest Vilhena na een helft wel plaatsmaken voor Elvis Manu om de 2-0 achterstand weg te werken.

Zoeken
Het was wel even wennen vorige week in Stadio Olimpico, zo moest Vilhena erkennen. 'De eerste helft was het nog een beetje zoeken voor mij op een vreemde positie, in de tweede helft speelde ik lekker en voelde ik me vrij', vertelde hij tegen Feyenoord TV. 'Ik ben als hangende linksbuiten eigenlijk een extra middenvelder, ik denk dat het wel goed functioneert.'

Afgaande op het resultaat in Rome was dat zeker zo. Feyenoord keerde met een hoopgevend 1-1 gelijkspel terug uit Rome en moet die uitstekende uitgangspositie in eigen huis een goed vervolg geven, met het risico dat het in de geslepen messen van de Italianen loopt. Vilhena peinst er niet over op 0-0 te spelen. 'Ik denk dat er een fantastische sfeer hangt in De Kuip. We gaan gewoon ons eigen spel spelen, want we hebben niks te verliezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.